No u Hołdysa zawsze coś wisiało. Zwłaszcza Zildjiany. Sporo Paiste, ostatnio Istanbuly ale nie mam pojęcia jak teraz. Zresztą nie było wyboru w wysokiej półce. W RIFF na pl. Konstytucji mają sporo Zildków różnych formuł.
Czytam uważnie wszystkie rady i zdecydowałem się jednak wybrać do sklepu przed ostateczną decyzją. Tylko gdzie w Krakowie można zobaczyć i postukac po blaszkach z górnej półki. Przede wszystkim chcemy "na żywo" usłyszeć wspomniane juz Sabiany HH ale także ine dobre blaszki
Znalazłem w Krakowie następujące sklepy:
- DOROTA - Rynek Główny
- MX Music - ul. Pawia
- OMNIMUZ - ul. Dunajewskiego
- "RIFF" ul. Dominikańska
- Music Info - ul. Madalińskiego
Do którego z tych sklepów warto sie wybrać żeby zobaczyć i wybrać jakieś dobre blachy ?
Chyba że są jeszcze jakieś inne dobrze zaopatrzone sklepy.
_________________ Andrew
Fiodi
Wysłany: Wto 07 Lis, 2006
Andrew napisał/a
Znalazłem w Krakowie następujące sklepy:
- OMNIMUZ - ul. Dunajewskiego
- RIFF ul. Dominikańska
W pierwszym sklepie sprawdzisz Sabiany, w drugim Zildjiany.
music info chyba dealer sabianow na polskę? czy to nie ten?
Ten, ten. Ale tam nie opukasz blach, a przynajmniej nie tak wchodząc prosto z ulicy (mówie o siedzibie na ul. Madalińskiego). Powiedzą Ci że przestowac to możesz w sklepie Kiedy powiedziałem że w sklepach to ze świeca szukać wysokich formuł, odpowiedzieli żebym powiedział jakie modele mnie interesują, to sklep wtedy je ściągnie od nich i będę mógł przetestować i wybrać. Po pierwsze nonsens, po drugie i tak w to nie uwierzyłem... jak będe chciał wybrac z pomiędzy 10 modeli HH to co, wyslą wszystkie do sklepu?
Wysłany: Sob 18 Lis, 2006
a ja powiem ze blaszki HH to w pelni zawodowy sprzet. wczoraj bylem na koncercie zespolu A.S.O i bebniarz mial wlasnie crasha 16 bodajze i ride 20 no to blaszki brzmialy idealnie jak dla mnie....potem z nim rozmawialem troche to mowi ze lupie ponad rok na nich i zero zuzycia...no i ladnie sie prezentuja na scenie...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Zastosowałem się do rady i wybrałem się z synem do sklepów. Efektem tej wizyty jest całkowita zmiana planów. Padło na Zildijana K i K Custom. Różnica w brzmieniu (przynajmniej według nas) jest tak duża na korzyść Zilidjanów że odżałuję te 1500 złotych.
Blach nie mamy jeszcze w domu ale najprawdopodobniej będzie to:
K Hi Hat 13’, lub K Custom Dark 13’,
K Dark Cash Thin 16’
K Ride 20’
Jak już kupimy to napiszę jakie wrażenia z grania z całym zestawem.
Pozdrawiam
A jak by mój Papcio miał szmalec to by mi kupił i 20 takich zestawów(mój Tata to wporzo Koleś!), ale że wiadomo jakie w polsce sa zarobki to wiadomo że mi nie kupi bo go nie stać, a że sam był kiedys muzykiem to wie co to za ból! Gratuluje wyboru Andrew! Pozdro
Wysłany: Sob 18 Lis, 2006
chudzik5 napisał/a
A jak by mój Papcio miał szmalec to by mi kupił i 20 takich zestawów(mój Tata to wporzo Koleś!)
na co Ci az tyle???
sorka za OT nie moglem sie powstrzymac....
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Zastosowałem się do rady i wybrałem się z synem do sklepów. Efektem tej wizyty jest całkowita zmiana planów. Padło na Zildijana K i K Custom. Różnica w brzmieniu (przynajmniej według nas) jest tak duża na korzyść Zilidjanów że odżałuję te 1500 złotych.
Blach nie mamy jeszcze w domu ale najprawdopodobniej będzie to:
K Hi Hat 13’, lub K Custom Dark 13’,
K Dark Cash Thin 16’
K Ride 20’
Jak już kupimy to napiszę jakie wrażenia z grania z całym zestawem.
Pozdrawiam
Witam w rodzinie zildjianożerców
@chudzik: Oszalałeś? Zildki? Przecie Weckl gra na SABIANACH!!!!
Cień, to taki żarcik, bo chudzik lubi Weckla bardzo. A z sabianów nie miałem okazji grać jedynie na hhx legacy. Kiedyś bardzo lubiłem sabki, do czasu aż zildków spróbowałem