Jestem tutaj nowy, chociaż obserwuje forum od....albo jeszcze dłużej:).
Podepnę się pod temat...
Zdecydowałem się na zakup słuchawek dokanałowych i mam teraz wielki dylemat. Otóż nie mogę zdecydować się pomiędzy Creative EP-630 a Sennheiser CX-300. Do tego dochodzi baaardzo podejrzana cena Sennheiser`ów na niektórych aukcjach na allegro :
link
Sprawdzałem dziś w dużym sklepie z RTV - cx300 kosztują 179 pln. Ma ktoś racjonalny pomysł, skąd ta niska cena? Gość sprzedaje tego setki, ludzie zadowoleni...sam nie wiem co o tym myśleć...
Reasumując: w okolicach 50 zł, lepszym wyborem będzie CX-300 z powyzszej aukcji, czy też EP-630, które są np tu: link
Szukam dość mocnych słuchawek, zamkniętych, z dużym pasmem przenoszenia i do 200zł. Jakieś ciekawe propozycje? Fajnie byłoby gdyby miały wymienny kabel.
w takim razie polecam to http://allegro.pl/item580...p_warszawa.html
Mam takie od ponad roku i sa świetne. Jak poszukasz to kupisz taniej, ja swoje kupiłem za 110 o ile pamiętam, bo koleś tydzień po kupnie stwierdził, że mu za bardzo tłumią. Do gry idealne - kabel telefoniczny, regulacja głośności na słuchawce, przełącznik mono/stereo na kablu, więc jak ktoś ma w metronomie wyjście mono to w obu słuchawkach słychać. Jedyna ich wada to to, że są dosyć ciężkie, ale da się przywyknąć. Na próbach są ok, a na koncerty i tak tylko douszne stosuje
[size=9][ Dodano: Pon 23 Mar, 2009 ][/size]
@qbon - i jedne i drugie są podejrzanie tanie. Co do zadowolonych ludzi, to znajomy też był zadowolony ze swoich tanich ep630 dopóki nie obmacał moich ep630 kupionych za normalną cenę. Zupełnie inne materiały użyte do produkcji, zupełnie inne wykonanie. Osobiście wolę wydać więcej kasy i mieć pewność, że sprzęt jest dobry i będzie mi służył przez lata
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
a ja się podczepię ale nie o słuchawki lecz o stopery jakieś dobre ? ma ktoś jakieś dośw w stoperach ? polecicie coś ? od razu mówię że te z drumshopa.pl silenco te pomarańczowe odpadają ;p jakieś bardziej lepsze
Moj kolega je miał ale czy będą dobre jako jedyne wytłumienie przy graniu z zespołem?
gram w nich koncerty, proby i chodzilbym na ryby gdybym lowil ;]
dla mnie debesciaki
to sa sluchawki ktore montuje sie do ucha jak stoper takze tlumia dosc konkretnie (w zwyklych pchelkach ipoda rozkrecalem na maxa i jeszcze mi bylo malo a teraz mam glosnosc na okolo 2/5 mocy i nic poza muzyka nie slysze - nie mowie tu o graniu na perce ale codziennym poruszaniu sie po miescie) - spokojnie gram proby z zespolem (puszczam sobie w sluchawki klika, sampler, klawisze + wokale i gra mi sie bardzo dobrze) jak rowniez koncerty
co do delikatnosci to przerobilem juz chyba 4 pary tych sluchawek - maja ten sam problem co wszystkie inne sluchawki - po pewnym czasie lamie sie kabel zaraz przy wtyku (kto chodzi z playerem w kieszeni wie o co biega) tak po za tym nic sie mi nie zepsulo (poza tym jest ta dozywotia gwarancja, ale szczerze mowiac za takie pieniadze to szybciej mi bylo kupic nowe niz sie bawic)
jak szukalem takich sluchawek to sprawdzalem jeszcze creative ep-630 i wogole mi sie nie spodobaly - jakies niewygodne dla mnie byly a poza tym byly prawie dwa razy drozsze od tych kossow
aha spark plug roznia sie od the plug troszke budowa (widac na fotkach) - mi sie bardziej the plug podobaja ale pewnie kwestia gustu (jesli chodzi o wlasciwosci tlumiace czy dzwiekowe roznicy nie zauwazylem a mialem i takie i takie)
Szukam dość mocnych słuchawek, zamkniętych, z dużym pasmem przenoszenia i do 200zł. Jakieś ciekawe propozycje? Fajnie byłoby gdyby miały wymienny kabel.
Mam takie od ponad roku i sa świetne. Jak poszukasz to kupisz taniej, ja swoje kupiłem za 110 o ile pamiętam, bo koleś tydzień po kupnie stwierdził, że mu za bardzo tłumią. Do gry idealne - kabel telefoniczny, regulacja głośności na słuchawce, przełącznik mono/stereo na kablu, więc jak ktoś ma w metronomie wyjście mono to w obu słuchawkach słychać. Jedyna ich wada to to, że są dosyć ciężkie, ale da się przywyknąć. Na próbach są ok, a na koncerty i tak tylko douszne stosuje
[size=9][ Dodano: Pon 23 Mar, 2009 ][/size]
@qbon - i jedne i drugie są podejrzanie tanie. Co do zadowolonych ludzi, to znajomy też był zadowolony ze swoich tanich ep630 dopóki nie obmacał moich ep630 kupionych za normalną cenę. Zupełnie inne materiały użyte do produkcji, zupełnie inne wykonanie. Osobiście wolę wydać więcej kasy i mieć pewność, że sprzęt jest dobry i będzie mi służył przez lata
Dzięki Kolego...kupiłem oryginały, dałem trochę więcej i rzeczywiście to jest to!
kurcze troche drogie. Mam nadzieje ze uda mi sie je taniej gdzies ustrzelic ale pojade w tygodniu do jakiegos sklepu i zobacze, poprzymierzam, poproboje.
Ma ktoś jakieś inne propozycje?
wie ktos moze cos o jakims sklepie w okolicy centrum Katowic gdzie moglbym kupic jakies sluchawki?
moje akg odmowily wspolpracy i musza isc na gwarancje a pilnie potrzebuje sluchawek
Interesują mnie AKG K77...dzisiaj kupiłem w sklepie K99, które są pół-otwarte. Nie izolują dźwięku z zewnątrz zupełnie, a mi głównie na tym zależało. Teraz mam pytanie, oddać te K99 i kupić K77, czy kupić coś innego? Jak jest z izolacją dźwięku z zewnątrz w K77, dobrze się w tym gra (chcę ich używać na próby i do grania samemu, więc żeby izolowały ale nie aż tak jak BHP)?
Używam słuchawek Vic Firth'a , (tłumienie 24dB) , ale planuję kupić drugie , i teraz potrzebuję podpowiedzi , które Waszym zdaniem wybrać z tej listy :
1.AKG K 81 Dj
2.AKG K 518 DJ
3.Sennheiser eH250
4.Sennheiser HD205
5.Sennheiser HD212PRO
AKG tłumią o 10db , i teoretycznie mają lepsze pasmo przenoszenia. Natomiast nie moge znaleźć danych o tłumieniu zewnętrznym Sennheiser'a.
Pytanie: czy tłumienie zew. 10dB to nie za mało...? 24dB VF jest jednak moim zdaniem trochę za dużo, więc może 10 jest OK...
W słuchawkach chodzi mi o: bezawaryjność, wytrzymałość, WYGODĘ użytkowania, brzmienie-klika i muzyki mp3.
6.NUMARK PHX - jeszcze się nad tymi zastanawiam ze zgledu na mozliwość wymiany "poduszek"... Ale odrazu pytania:
-wymienne poduszki to opcja: zamknięte i półotwarte czy otwarte...?
-impedancja tych słuchawek-nie mogę znaleźć...?
Proszę o podpowiedź TYLKO odnośnie tych słuchawek , które podałem...
niedawno dziewczyna zrobiła mi świetny prezent. kupila mi sluchawy extreme isolation ex-25 w tym sklepie:
http://www.thomann.de/gb/...ation_ex_25.htm
genialny sprzecior, gorąco polecam!!!!!