Wysłany: Sob 18 Lut, 2006 słuchawki albo raczej słuchawy ;)
witam
szukam jakis sluchawek do gry na bebnach. chodzi mi o to zeby slyszec metronom lub ew. podklady podczas bebnienia. chodziloby mi o podanie konkretnych modeli. znacie cos konkretnego? ilosc kasy do wydania to z jakies... 100 zł moze nieco wiecej.
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Ja rowniez jestem za sluchawami ochronnymi + powiedzmy pchelki ktorych nawet nie musimy wkladac do uszu ale wystarczy ze je wlozymy do sluchawek ochronnych, metronom uslyszymy a sluchu nie zepsujemy. A co do zwyklych sluchawek pelnych to moga byc jak najbardziej ale tu zaplacimy kilkakrotnie wiecej by w rownym stopniu izolowaly dzwieki z otoczenia. Pozdrawiam
A co do zwyklych sluchawek pelnych to moga byc jak najbardziej ale tu zaplacimy kilkakrotnie wiecej by w rownym stopniu izolowaly dzwieki z otoczenia. Pozdrawiam
jak juz pisalem - akg k-66
sa polotwarte a ladnie tlumia zestaw, koszt jest smieszny bo w granicach 109zl
Korzystałem z połotwartych AKG K141Studio. Niestety za dużo dźwięku z zewnątrz się przebijało. Ostatnio nabyłem douszne Shure E2. Świetnie tłumią. Podczas ćwiczenia, prob, koncertow - komfort. Sporo wkładek do wyboru. Jak będzie potrzeba to zamieszczę fotki. Godne polecenia. Oczywiście są jeszcze E3 i E5, ale te w zupełności stykają.
...te E2 kosztuja prawie 350zl....a E5, o których wspomniales - 1850..
Michal Dabrowka chyba uzywa tych E5?
dobra odkopuję temat. W najbliższym czasie mam zamiar zaopatrzyć się w nowy metronom i słuchawki.Co do metronomu wybór padł na RW105, nie jestem zdecydowana co do słuchawek mianowicie wielkie nauszne słuchawy czy słuchawki douszne?Chodzi mi o wady i zalety tych dwóch typów. limit do 300-350zł(ale jak będzie mniej to się nie obrażę )
_________________ SPRZEDAM:
Alchemy prof. rock ride 20"
mam ep-630 creativa, mistrzostwo za ta cene słysze i metronom i zespół (a mam najtańszego korga, który jest cichutki). Jezeli sie na nie zdecydujesz to nie kupuj wersji OEM na allegro, bo to podróby, tylko wersje box, cena ok 110 peelen
Korzystałem z połotwartych AKG K141Studio. Niestety za dużo dźwięku z zewnątrz się przebijało. Ostatnio nabyłem douszne Shure E2. Świetnie tłumią. Podczas ćwiczenia, prob, koncertow - komfort. Sporo wkładek do wyboru. Jak będzie potrzeba to zamieszczę fotki. Godne polecenia. Oczywiście są jeszcze E3 i E5, ale te w zupełności stykają.
Czy te sluchawki E2 dobrze graja? Maja fajne pasmo przenoszenia? Bo chce tez kupic sluchawki ktore przy okazji wykorzystam do mojego Mini Disca..
Zdecydowanie słuchawy dla DJów. Patenty z peltorami i pchłami są, bardzo delikatnie mówiąc, nieprofesjonalne. Bębny to instrument a nie młot pneumatyczny. Mam przyjaciela DJa który raz użyczył mi swoich słuchawek (numark chyba) i byłem wniebowzięty. Można było dobrać sobie nauszniki pół przepuszczające lub całkowicie izolujące, a same słuchawy produkowały dźwięk wprost idealny. Postaram się dowiedzieć co to za marka i model.
mam ep-630 creativa, mistrzostwo za ta cene słysze i metronom i zespół (a mam najtańszego korga, który jest cichutki). Jezeli sie na nie zdecydujesz to nie kupuj wersji OEM na allegro, bo to podróby, tylko wersje box, cena ok 110 peelen
pozdr
Kupiłem te słuchawki właśnie w wersji OEM na allegro.pl NOWE SŁUCHAWKI CREATIVE EP-630 GWARANCJA (80 zł), też słyszałem opinie, że najczęściej to podróbka. Testowałem je do tej pory na domowym zestawie audio, moim ukochanym mp3playerze oraz na próbie w pełnym składzie - z metronomem. Słuchawy są bez zarzutu i polecam je zdecydowanie.
Wysłany: Pią 23 Cze, 2006
ja mam wlasny patent, wykorzystywany na probach.
Słuchawki ochronne - chroniące uszy (używane na budowach, robotach drogowych itp. dobrze wygluszają;) )
A pod nimi male sluchaweczki od discmana. Tanio i skutecznie:)
heh widzisz mi nie chodzi o to żeby było tanio a skutecznie, chcę porządne słuchawki, które się w tej roli sprawdzą a nie patenty.w tej cenie niby mogę wziąć te vica ale po pierwsze wyglądają nieco tandetnie(przynajmniej na fotkach), po drugie znajomy perkusista, przez którego trochę sprzętu się przewinęło doradza mi słuchawki jakiejś "słuchawkowej firmy"(on sam ma audio-technica)bo w tym przedziale cenowym można coś lepszego wyrwać.
_________________ SPRZEDAM:
Alchemy prof. rock ride 20"
Wysłany: Pią 23 Cze, 2006
akg k55 byłyby ok
Qbs wspomniał o akg k-66 - pytanie do niego, czy te słuchawki nie mają czasem tzw "otwarte ucho"? Chodzi mi o to, ze dzwiek metronomu z sluchawek nie wydobywa sie czasem na zewnatrz? Bedac na koncercie publika moze slyszeć pikanie twojego metronomu akg k55 posiada ucho "zamkniete".
Patenty z peltorami i pchłami są, bardzo delikatnie mówiąc, nieprofesjonalne. Bębny to instrument a nie młot pneumatyczny
Weź pod uwage że nie każdego stać na porządne słuchaweczki.
Pozatym, założe się że wielu profesjonalistów stosuje patent ze słuchawkami BHP. Jak coś spełnia swoją rolę to nie ważne czy zostało stworzone dla 'operatorów młotów pneumatycznych' czy dla muzyków.
Nie metka, a wartość użytkowa się liczy
Shalaq: niestety nie znam tej danej. W sumie na jednych nausznikach słychać było cały zestaw ściszony, ale nie zagłuszony, więc imo do kliku w sam raz. Z kolei skórzane jajca prawie całkowicie wygłuszały otoczenie - efekty takich właśnie peltorków. Świetne z odsłuchem w słuchawach i tak je właśnie użyłem.
A_New_Morning: A to dobre rozwiązanie a'la MacGyver, do ćwiczeń w sam raz, ja piszę przez pryzmat postu Engram, która ma 300 do wydania, więc nie proponuję jej takiegoż
W sumie sam pamiętam jak na starego pearla export robiłem krążek tłumiący z podkradzionego spisu lokatorów....
sluchawy wygluszające z selgrosa - 4zl, pod tym male sluchawki douszne - 15zl, wygluszenie bardzo przyjemne, slychac metronom, przebija się przez piece przystawione przy glowie:) Łączny koszt - 20zl
_________________ Kto słaby w dżudo, ten krwawi dużo..
To ja się podepnę pod temat, czy ktoś z Was używa słuchawek Vicfirth? Przymierzam się do zakupu, dość drogo, a nie wiem czy warto.
Czy podpięcie takich słuchawek pod wzmacniacz słuchawkowy istotnie wpływa na ich żywotność?
Ja gralem chwilke na sluchawkach vicfirth (takie duze czarne) - nie przylegaja najlepiej do głowy i uszu a podobny efekt uzyskasz uzywajac pchełek i na to nauszniki ochronne Napewno wyjdzie taniej