Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Słuchawki
Słuchawki
Autor Wiadomość
kuba11321 
The killer

Wysłany: Sob 20 Sie, 2011   Słuchawki

Witam, chciałbym zapytać, jakie kupić słuchawki do perkusji. Myślałem głównie o bezprzewodowych, konkretnie o Phillipsach SHD 8600. Chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was je ma i czy są dobre, i jakie polecacie. Słuchawki przewodowe też wchodzą w grę, ale dousznych nie chcę kupować.

tzachara

Wysłany: Sob 20 Sie, 2011   

ja używam shure srh 440. Bardzo dobrze grają i są typu otwartego więc nie zmieniają brzmienia zestawu(lekko tłumią). Nie polecam słuchawek firmy vic firth bo jakość dźwięku jest straszna, bębny dostają w nich strasznie dużo basu przez co dudnią(do ćwiczenia szybkich przejść się nie nadają). Dały radę w studiu bo miałem w nich tylko metronom i bardzo cicho ślady gitary w tle.

kuba11321 
The killer

Wysłany: Sob 20 Sie, 2011   

Dzięki za info, chciałbym też wiedzieć, czy słuchawki phillips shd 8600 są dobre dla perkusistów, czy dobrze się sprawują, i czy je polecacie.

lukasz

Wysłany: Wto 23 Sie, 2011   

kuba:11321 (the killer): a po co Ci bezprzewodowce? Ja polecam sennheiser hd202. Długi kabel, do telewizora starczy w zupełności.

YelloW_EyE 
Rowan

Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011   

Mam Senheisery Hd 202 i jak nagrywałem demówkę z tymi słuchawkami to bębny mi wszystko zagłuszły i musiałem korzystać z słuchawek dokanałowych.

Meinl

bRS 
Da Funk Blaster

Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011   

Najlepsze będą jakieś lepszej jakości dokanałowe (CAD, Sennheiser, AKG etc.). Z klasycznych polecam Vic Firth SIH1 lub CAD DH100.

patol_zik

Wysłany: Pią 23 Wrz, 2011   

Ja używam AKG K99 i jestem z nich bardzo zadowolony. Sporo gram, ciągle je przewożę, wrzucam do plecaka niedbale itp. ale nic się z nimi nie dzieje. Sprawdzają się zarówno do ćwiczenia na akustycznych bębnach z metronomem, albo z muzyczka, jak i jako odsłuchy na scenie (chociaż na scenie lubię douszne, bo w tych się troche komicznie wygląda:).

maciekomis
Keepin' it simple

Wysłany: Pią 23 Wrz, 2011   

Ktoś poleci jakieś dokanałowe?

Ostatnio grałem koncert na pchełkach od komórki HTC i muszę powiedzieć ze problemów nie miałem. Wszystko zależy od rozmiaru gigu...

bRS 
Da Funk Blaster

Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011   

Teraz używam Plug'ów KOSS'a bo akurat nie miałem za dużo kasy na coś lepszego. Dają radę i kosztują w maksie do stówki. Ale docelowo chciałbym mieć dokanałówki Shure (ok. 300zł w zależności od modelu). To już zupełnie inna półka.

Reaper 
Marne Szanse

Wysłany: Sob 28 Kwi, 2012   

Panowie, przydałyby mi się słuchawki, które:
- mają długi kabel (czasami metronom leży na ziemi, więc potrzebne jest, żeby był luz na kablu),
- najlepiej dokanałowe (żeby też trochę wygłuszały ogólny hałas),
- żeby nie wypadały z ucha (gdy człowiek się spoci, widziałem, że są takie dokanałowe na plastiku, może coś w ten deseń),
- jakość dźwięku jak najlepsza (chociaż głównie będą pod klika, to jednak nie wykluczam korzystania z nich prywatnie do słuchania muzyki),
- oczywiście cena jak najbardziej przystępna ;)

Macie coś godnego polecenia?

szymv

Z mojej strony do znudzenia będę polecać creative ep-630.
Spełnia w zasadzie wszystkie Twoje wymagania, za wyjątkiem długości kabla. Tutaj z pomocą przychodzi przedłużka, którą można mieć już za 2.50,- ;)
Gumki są miękkie i wygodne; nie wypadają.

Też gram z klikiem i nie wyobrażam sobie użycia innych niż dokanałowe (nie jest tak gorąco i lepiej tłumią hałas). Parę różnych par słuchawek już miałem i jak narazie creativy są moimi słuchawkami numer 1 :)
co do trwałości - u mnie, bez specjalnego dbania o nie, trzymały się ok 1.5 roku, a druga para pociągnęła 2 lata.

Reaper 
Marne Szanse

O, na allegro widzę je już za 10zł, to możliwe? :o

szymv

Raczej nie... wlasnie trzeba uważać na podróbki.
60-70 zł to normalna cena.

RAudT 

Wysłany: Wto 01 Maj, 2012   

szymv napisał/a
Z mojej strony do znudzenia będę polecać creative ep-630.
Spełnia w zasadzie wszystkie Twoje wymagania, za wyjątkiem długości kabla. Tutaj z pomocą przychodzi przedłużka, którą można mieć już za 2.50,- ;)
Gumki są miękkie i wygodne; nie wypadają.

Też gram z klikiem i nie wyobrażam sobie użycia innych niż dokanałowe (nie jest tak gorąco i lepiej tłumią hałas). Parę różnych par słuchawek już miałem i jak narazie creativy są moimi słuchawkami numer 1 :)
co do trwałości - u mnie, bez specjalnego dbania o nie, trzymały się ok 1.5 roku, a druga para pociągnęła 2 lata.

podpisuje sie pod kazdym zdaniem i polecam EP-630 Creativa do bebnow - tanie, skuteczne, latwo dostepne, sugeruje zakup w Komputroniku lub innym porzadnym sklepie - oczywiscie w wersji BOX

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Słuchawki