Witam, chciałbym zapytać, jakie kupić słuchawki do perkusji. Myślałem głównie o bezprzewodowych, konkretnie o Phillipsach SHD 8600. Chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was je ma i czy są dobre, i jakie polecacie. Słuchawki przewodowe też wchodzą w grę, ale dousznych nie chcę kupować.
tzachara
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011
ja używam shure srh 440. Bardzo dobrze grają i są typu otwartego więc nie zmieniają brzmienia zestawu(lekko tłumią). Nie polecam słuchawek firmy vic firth bo jakość dźwięku jest straszna, bębny dostają w nich strasznie dużo basu przez co dudnią(do ćwiczenia szybkich przejść się nie nadają). Dały radę w studiu bo miałem w nich tylko metronom i bardzo cicho ślady gitary w tle.
Ja używam AKG K99 i jestem z nich bardzo zadowolony. Sporo gram, ciągle je przewożę, wrzucam do plecaka niedbale itp. ale nic się z nimi nie dzieje. Sprawdzają się zarówno do ćwiczenia na akustycznych bębnach z metronomem, albo z muzyczka, jak i jako odsłuchy na scenie (chociaż na scenie lubię douszne, bo w tych się troche komicznie wygląda:).
Teraz używam Plug'ów KOSS'a bo akurat nie miałem za dużo kasy na coś lepszego. Dają radę i kosztują w maksie do stówki. Ale docelowo chciałbym mieć dokanałówki Shure (ok. 300zł w zależności od modelu). To już zupełnie inna półka.
Panowie, przydałyby mi się słuchawki, które:
- mają długi kabel (czasami metronom leży na ziemi, więc potrzebne jest, żeby był luz na kablu),
- najlepiej dokanałowe (żeby też trochę wygłuszały ogólny hałas),
- żeby nie wypadały z ucha (gdy człowiek się spoci, widziałem, że są takie dokanałowe na plastiku, może coś w ten deseń),
- jakość dźwięku jak najlepsza (chociaż głównie będą pod klika, to jednak nie wykluczam korzystania z nich prywatnie do słuchania muzyki),
- oczywiście cena jak najbardziej przystępna
Z mojej strony do znudzenia będę polecać creative ep-630.
Spełnia w zasadzie wszystkie Twoje wymagania, za wyjątkiem długości kabla. Tutaj z pomocą przychodzi przedłużka, którą można mieć już za 2.50,-
Gumki są miękkie i wygodne; nie wypadają.
Też gram z klikiem i nie wyobrażam sobie użycia innych niż dokanałowe (nie jest tak gorąco i lepiej tłumią hałas). Parę różnych par słuchawek już miałem i jak narazie creativy są moimi słuchawkami numer 1
co do trwałości - u mnie, bez specjalnego dbania o nie, trzymały się ok 1.5 roku, a druga para pociągnęła 2 lata.
Z mojej strony do znudzenia będę polecać creative ep-630.
Spełnia w zasadzie wszystkie Twoje wymagania, za wyjątkiem długości kabla. Tutaj z pomocą przychodzi przedłużka, którą można mieć już za 2.50,-
Gumki są miękkie i wygodne; nie wypadają.
Też gram z klikiem i nie wyobrażam sobie użycia innych niż dokanałowe (nie jest tak gorąco i lepiej tłumią hałas). Parę różnych par słuchawek już miałem i jak narazie creativy są moimi słuchawkami numer 1
co do trwałości - u mnie, bez specjalnego dbania o nie, trzymały się ok 1.5 roku, a druga para pociągnęła 2 lata.
podpisuje sie pod kazdym zdaniem i polecam EP-630 Creativa do bebnow - tanie, skuteczne, latwo dostepne, sugeruje zakup w Komputroniku lub innym porzadnym sklepie - oczywiscie w wersji BOX