Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » stalowy werbel
stalowy werbel
Autor Wiadomość
zazun99

Wysłany: Wto 06 Lis, 2007   stalowy werbel

Posiadam stalowy werbel ktory jest bardzo glosny. Ciagle narzekania sasiadow to juz normalka :? czy werbel drewniany jest cichszy? albo czy sa jakies sposoby na to aby werbel byl nieco cichszy? Prosze o posty

ciupek 

Wysłany: Wto 06 Lis, 2007   

wytłum go nawet kawałek izolacji pomaga ja też mam werbel metalowy gram w domu ale pokój wełną mineralną wytłumiłem więc nikogo nie dręcze. Ale tak natura metalowego werbla głośny i tyle choć ja miałem kiedyś pro series mapexa 14x6,5 i był nawet bym powiedział za cichy a jeśli chodzi o drewniaki to drzewo ma znaczenie może być głośny tak samo albo i cichszy jeszcze zależy jak stroisz.
pozdr!

matizol 
v to nie ja

nie ten temat ziom. Ale jak z mojego doswiadczenia (sam mam drewno) to chyba drewniaki są troche cichsze (grałem jeszcze na takim blaszaku amati to faktycznie był głosny) ale to nie od tego zalezy. Moze kup jakies wyciszacze ale to wtedy werbel straci cala barwe i ogolny dźwięk słowem -bedzie do dupy ;) najlepiej poszukaj jakiejs salki czy cos takiego... ale jak znam zycie to znajdzie sie wiele innych rozwiązan wymyslpnych przez twórczość tego forum ;p

zazun99

dzieki, czekam na kolejne posty

Neo

jesli koniecznie chcesz zachowac brzmienie werbla to szukaj gdzies salki, jesli zalezy ci na cwiczeniach to zarzucasz na werbel recznik wylaczasz sprezyny i mozesz smigac, bo brzmienie jest wtedy stlumione bardzo i nie slychac za duzo, a napiecie naciagu zostaje i mozesz cwiczyc,a do samego pustego brzmienia sie przyzwyczaisz. ja bym tak zrobil, bo tu chyba chodzi o cwiczenia, a nie konkretnie o samo brzmienie wrbla. brzmienie to mozesz regulowac na koncertach i probach. Pozdrawiam

viddy

Wysłany: Sob 10 Lis, 2007   

Albo się przerzucic na pada, też dobra rzecz, w gruncie rzeczy chodzi najbardziej o wypracowanie uderzenia

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » stalowy werbel