Posiadam stalowy werbel ktory jest bardzo glosny. Ciagle narzekania sasiadow to juz normalka czy werbel drewniany jest cichszy? albo czy sa jakies sposoby na to aby werbel byl nieco cichszy? Prosze o posty
wytłum go nawet kawałek izolacji pomaga ja też mam werbel metalowy gram w domu ale pokój wełną mineralną wytłumiłem więc nikogo nie dręcze. Ale tak natura metalowego werbla głośny i tyle choć ja miałem kiedyś pro series mapexa 14x6,5 i był nawet bym powiedział za cichy a jeśli chodzi o drewniaki to drzewo ma znaczenie może być głośny tak samo albo i cichszy jeszcze zależy jak stroisz.
pozdr!
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
nie ten temat ziom. Ale jak z mojego doswiadczenia (sam mam drewno) to chyba drewniaki są troche cichsze (grałem jeszcze na takim blaszaku amati to faktycznie był głosny) ale to nie od tego zalezy. Moze kup jakies wyciszacze ale to wtedy werbel straci cala barwe i ogolny dźwięk słowem -bedzie do dupy najlepiej poszukaj jakiejs salki czy cos takiego... ale jak znam zycie to znajdzie sie wiele innych rozwiązan wymyslpnych przez twórczość tego forum ;p
jesli koniecznie chcesz zachowac brzmienie werbla to szukaj gdzies salki, jesli zalezy ci na cwiczeniach to zarzucasz na werbel recznik wylaczasz sprezyny i mozesz smigac, bo brzmienie jest wtedy stlumione bardzo i nie slychac za duzo, a napiecie naciagu zostaje i mozesz cwiczyc,a do samego pustego brzmienia sie przyzwyczaisz. ja bym tak zrobil, bo tu chyba chodzi o cwiczenia, a nie konkretnie o samo brzmienie wrbla. brzmienie to mozesz regulowac na koncertach i probach. Pozdrawiam
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)