Wysłany: Sob 11 Lis, 2006
jeden poprostu podciagasz mocniej niz normalnie i maz wyzej brzmiacy...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
najlatwiej bedzie z klawiszem i metoda losowskiego to zrobic ... bo wtedy bedziesz mial ladny sound, tak mysle ale to raczej teoretyczny domysly bo w praktyce nigdy tego nie stosowalem , ale powinno zadzialac
_________________ Patrz jak pracują receptory. Słodki, gorzki, kwaśny, słony i ten co dewastuje mikrofony!
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Wysłany: Sob 11 Lis, 2006 Re: Strojenie dwoch takich samych tomów
Pewnie ,że można - jeśli nie masz innego wyjścia Ja do tej operacji jednak polecałbym pojedyncze naciągi , bo jeśli np. masz dwa tomy 12" i założysz na nie naciągi typu Pinstripe, to owszem wystroisz je inaczej ,ale jeden z nich może stracić swoje mięcho. W przypadku pojedynczych naciągów ta różnica może nie będzie tak odczuwalna, tym bardziej w powlekanych.
ja mam dwa tomy 13'', ale mnie pomaga to, że są różnych firm i jest cal różnicy w głębokości. ale potwierdzam, że różne naciągi pomagają. no i zawsze można kombinować ze strojem, choć u mnie zawsze się to kończyło maksymalnym sprzęganiem werbla i tomów . chociaż ostatnio udało mi się nastroić to ustrojstwo jak trzeba.
Ulrich grał na dwóch 18" na pinstrajpach kiedyś. Ja natomiast zastanawiałem nad zastosowaniem swojej 13" jako tomu bocznego. Ciekaw jestem czy nastrojenie 13 i 14 w tych samych dźwiekach odbiłoby się dużą róznicą w brzmieniu.