Wysłany: Pon 06 Lip, 2009 Talerz Ride do 350zł pomocy.!.
Witam!
Jak w opisie chciałbym kupić talerz Ride tak do 350-380zł. Jeśli chodzi o styl muzyki to gram melodic metal coś w tym stylu. Jaka blacha była by najlepsza? piszcie! Z góry dzieki za propozycje.
Osobiscie zastanawiałem sie nad SABIANEM B8 Ride 20 ale obecne nie ma zadnych ciekawych ofert a kupno na allegro wynosiłoby ponad 400zł. Może macie jakąś alternatywe?
Wysłany: Pon 06 Lip, 2009
bociek666x napisał/a
nie szukam oferty tylko porady... prosze o odp.
tylko, ze ta oferta jest idealna do tego czego szukasz, seria raker jest swietna seria, juz nieprodukowana i dedykowana do rocka i ciezszych klimatow, wiec ja bym sie nawet nie zastanawial, bo kiedys ride'y rakera lataly po 500+ wiec to jest naprawde swietna okazja
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Ja w tej cenie kupiłem paiste 2000 power ride 22 cale. Myślę, że się nada do metalowego grania. Szukaj ofert, poradzić Ci przy takiej kwocie nie będzie łatwo.
Za tą kasę to raczej stop "B8" wchodzi w grę i od razu polecam PAISTE'a wszak wiadomo co ta marka potrafi wykrzesać z tej mieszanki A Tak serio to wyboru za wielkiego nie masz:
Zildjian ZBT- nie polecam, drogi a brzmienie nie zachwyca
Sabian:
B8- już lepiej, jednak bez wyrazu, taki powiedzmy sobie standard
B8 PRO- ponoć fajne blaszki, nie wiem nie słyszałem
PAISTE tutaj masz większe pole:
-502/201 to samo co B8 Sabiana, bez szału, na początek dobre, ale nie polecam
-802/PST 5 fajne blaszki, o bardzo jasnym brzmieniu, średnia półka
-505 (budżetówka legendarnej serii 2002) jednak ciężko dostać
-1000 stary model, polecam szczególnie w formule Power Ride- na allegro wisiał jakiś czas, brzmienie zbliżone do Alphy, jednak bliżej im do 802
-Stara Alpha (Made in Switzerland) to już pólka semi pro, posiadam takową i jestem z niej bardzo zadowolony, blaszka bardzo selektywna z potężnym bellem idealna do ostrzejszych klimatów, bardzo polecam.
Generalnie celuj w używane ale dobrej marki, ja polecam Paiste
http://allegro.pl/item681...super_stan.html
Bardzo dobry ride, do cięższych gatunków jak znalazł, duużo lepszy od B8 (wiem bo mam ) Ja swojego kupiłem od tego samego gościa,za tą samą cenę i również w super stanie
Mówisz, że kupno na allegro wyniosłoby ponad 400zł? Jak widać nie
Polecam tego pro sonixa bo moim zdaniem bdobrze sobie poradzi w metalu (w innych gatunkach też fajnie gra)
z tych wszystkich tylko raker, imo bije wszystkie inne na glowe...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Szukałem długo odpowiedniego tematu na moje pytanie i sadze ze ten będzie odpowiedni
Przymierzam się do wymiany blaszek ze 101 na jakieś z wyższej półki:) Znalazłem nie dawno ciekawą aukcję z ride sabian xs 20 za 350zł (licytacja) i chcę się dowiedzieć od was ile maksymalnie mogę dać za taki używany ride (ma on dwa lata, zero pęknięć czy keyholi )
nie chcę po raz kolejny przepłacić więc pytam bardziej doświadczonych w tej branży ^^ :d
z góry dzięki za wszelką pomoc
Czasem się wtrafiają Avedisy/Sabian AA po 450zł
O ile dobrze pamiętam, na forum poszedł idealny Zildjian Armand Beautiful Baby za 400zł.
Jeśli Ci się nie śpieszy, radziłbym poczekać i wydać te 500zł na blache z najwyższej półki, bo jak wspominałem, jest wiele dobrych ofert jeśli chodzi o ride'y