Właśnie zakupiłem Hi Hat Amedia Euphrates 14. Słyszałem próbki brzmień oraz porównania na You Tube-Euphratesy jak dla mnie idealne i uniwersalne, ale czy ktoś słyszał je na żywo cz może ma takie???
Proszę, powiedzcie mi, czy to jest już przejaw... żebym nie użył jakiś nieładnych słów... no powiedzmy braku roztropności ze strony kupującego, ze jak sam napisał Właśnie zakupił, ale pyta, czy ktoś to słyszał na żywo i prosi o poradę...
Chyba mnie już nic nie zdziwi ;/
Tak, nieroztropność to taki eufemizm w tym wypadku...
W ogóle to jest zaśmiecanie forum, po co się kolego pytasz jak to brzmi, jak za dzień, dwa będziesz miał tą blachę u siebie?! W końcu ją kupiłeś.
_________________ Pearl EX Silver Flash
Mapex VX
Mapex Pro Maple 14x6,5
Cymb: Alchemy, Stagg
HW: Mapex, DW, Pearl
oj podpalił się, dajcie mu spokój, każdy popełnia błędy. Ważne żeby się na nich uczyć.
Kupi te blachy i prawdopodobnie będzie niezadowolony, sprzeda taniej i będzie miał nauczkę.
Słyszał ktoś może china'y Amedia? Konkretnie rozchodzi się o serię Tigris. Szukam czegoś orientalnego o dość potężnym i ciemnym brzmieniu... Czekam na sugestie.
Z chinek to widziałem tylko w serii Dervish a z tygrysów to chyba nie ma,
albo tylko w drum shopie nie było.
A co do Hi Hatu to chodzi super i polecam wszystkim Amedie
Wysłany: Sob 05 Lip, 2008
Boros - ja slyszalem wczoraj w DC...dramat kompletny, jak i wszystkie amedie...opukiwalem wszystko co bylo w DC i musze stwierdzic, ze te wszystkie pochwaly sa zbyteczne. Co blacha to gorsza, jedyna w miare przystepna byl ride z serii Antiqua(jakos tak), ale bella mial beznadziejnego...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Sob 05 Lip, 2008
nie martw sie zestawialem ze soba wczoraj rozne blachy i splash istanbula byl bardziej crashowaty od kazdej 16 amedii
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Klima - sorry, ale chyba jesteś głuchy. Sprzedałem WIELE różnych blach Amedii; kupowali je i ludzie młodzi, zaczynający swoją przygodę z bębnami, i starzy wyjadacze - jazzmani, bluesmani, którzy zagrali 100 razy więcej sztuk niż Ty - nikt jak do tej pory nie narzekał, wszyscy są bardzo zadowoleni i brzmieniem i ceną tych blach. Jeśli mi 100 osób mówi, że Amedia jest świetną alternatywą dla wyższych półek, to wybacz, ale Twoje zdanie w tej kwestii jest kompletnie nieprzydatne i piszesz po prostu wierutne bzdury, przez które ktoś, kto ma o wiele lepszy słuch i ocenę brzmienia od Ciebie zostanie wprowadzony w błąd.
Ja w tym temacie zgodze sie z klimą bo słyszałem amedie u kumpla i w porównaniu z moimi nowmi proartami wymiękają. Więc nie wiem o co tu chodzi. Zresztą jak sie w dc zapytałem o amedia to też powiedzieli mi że kiepskie.
_________________ Wszystkich kobiet się nie zaliczy... ale próbować trzeba
Wysłany: Pon 07 Lip, 2008
wybacz wysolek ale ilosc zagranych sztuk nie jest dla mnie zadnym wyznacznikiem. to ze ludziom sie podoba no ok, ale ocenianie mnie iz jestem gluchy bo blachy amedii brzmia po prostu tragicznie to w moim mniemaniu zdecydowanie lekka przesada...ciesze sie ze masz zadowolonych klientow, ale prosze cie...gdybym napisal ze mi nie pasuja brzmieniowo jak zildki k np(bo sa dla mnie za ciemne) to rozumiem, ale amedia, kazda ale to kazda brzmiala tragicznie w porownaniu z blachami z tej polki cenowej, z jakimi mialem okazje porownywac. Duza czesc amedii jest takze nie do konca wykonczona(skoro to super firma to czemu tak sie dzieje?) a brzmienie naprawde pozostawia wiele do zyczenia...wiekszosci ludzi i tak radze opukac, ale osobiscie dla mnie amedia to kompletny dramat.
pozdrawiam
wybacz wysolek ale ilosc zagranych sztuk nie jest dla mnie zadnym wyznacznikiem. to ze ludziom sie podoba no ok, ale ocenianie mnie iz jestem gluchy bo blachy amedii brzmia po prostu tragicznie to w moim mniemaniu zdecydowanie lekka przesada...ciesze sie ze masz zadowolonych klientow, ale prosze cie...gdybym napisal ze mi nie pasuja brzmieniowo jak zildki k np(bo sa dla mnie za ciemne) to rozumiem, ale amedia, kazda ale to kazda brzmiala tragicznie w porownaniu z blachami z tej polki cenowej, z jakimi mialem okazje porownywac. Duza czesc amedii jest takze nie do konca wykonczona(skoro to super firma to czemu tak sie dzieje?) a brzmienie naprawde pozostawia wiele do zyczenia...wiekszosci ludzi i tak radze opukac, ale osobiscie dla mnie amedia to kompletny dramat.
pozdrawiam
niestety choć raz muszę się z Tobą zgodzić. Amedia jak dla mnie również nic specjalnego, zreszta każdy lubi to co ma
Zgadzam się z klimą. Blachy są takie jakby bez wyrazu... Ride'y dziwaczne, crashe nie crashowe, no, może hi-hat Euphrates był fajny
Tutaj od razu mówię, że nie "pukałem" w blachy z modeli Vigor Rock Shiny, Raw Rock, Thrace.
Mam Hi hat Euphrates i wiem jak brzmi-niby toczenia o niczym nie świadczą ale z reguły talerze surowe mają ciemniejsze brzmienie.
w orkiestrze gram też na Hi hacie istanbul mehmet samatya-Grubość,waga,stop taki jak w euphratesie ale przetoczony cały talerz-bardzo ostre,rockowe brzmienie.
ja mam pytanie, zamierzam zakupić ride'a firmy Amedia, zastanawiam sie nad trzema modelami, Thrace, Vigor Rock Shiny oraz Raw Rock. Od ride'a oczekuję ładnego wybrzmiewania, lekko ciemnego, żeby się nie wzbudzał (z tym problemu być nie powinno) oraz pięknego wyraźnego bella. Poradzicie coś?
Wysłany: Czw 10 Gru, 2009
vrs jest cholernie szklisty i jasny, jesli o to chodzi
Też kupowałem teraz HH i opukałem troche Amedii. Ciekawy jest Amedia Marco Beressi (czy jakoś tak). Ciemny sound, bardzo ciekawa barwa. Stał obok Zildjian K brzmienie BARDZO zblizone. Wiadomo ze troszke płytsze, troche wyższy ale różnica niewielka w stosunku do przepaści cenowej. Nie wiem jak znoszą lata gry etc. no i bell do dupy.
witam będę kupował crash amedji niestety próbek znalazłem nie wiele a crashy 16" jest rodzai w dc bodajże 14 czy 16.interesuje mnie crash o dużym ataku jasnym brzmieniu o średnim - krótkim wybrzmiewaniu
http://www.youtube.com/watch?v=NuyTK28RXH4
czy znade w amedi coś w stylu tej tylko jaśniejszą ew z dłuższym wybrzmieniem pewnie któraś z serii rock której nie mam próbek.pozdrawiam i liczę na pomoc .
poprawione
Ostatnio zmieniony przez szs Wto 04 Maj, 2010, w całości zmieniany 1 raz