Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Talerze Amedia
Talerze Amedia
Autor Wiadomość
szs 

Wysłany: Pon 03 Maj, 2010   

he he nie zauważyłem to przez słownik w Windowsie którego używam i zawsze zaznaczam pierwsze słowo:)ale każdy wie o co kaman?:D

Bolo94 

Wysłany: Sob 08 Maj, 2010   

Ja mam Blachy Amedii HH Ahmet Legend 14, Crash: Galata 14, Tigris 16. Galata naprawde świetnie brzmi, jestem z niej naprawde zadowolony, polecam. :grin: Hi Hat AL i Tigris też godne polecenia. ;)

I mam takie pytanko: która chinka lub crash dobrze by kontrastował z tym setem? (oczywiście chodzi o talerze Amedii) :razz:

Ragnar

Wysłany: Sro 04 Sie, 2010   

A ja mam do Was pytanie czy ktoś może mi jakoś "przybliżyć" różnice w brzmieniach chinek amedii... interesują mnie serie:

Galata
Raw Rock
Vigor Rock Shiny
Tigris

Bo chciałbym kupić jedną taką 14" lub 16", no ale kurde jak mi przy każdej pisze że BARDZO GŁOŚNA lub głośny talerz do ostrej muzyki to ja głupieje i nie wiem co wybrać, zwłaszcza że na stronie amedii dalej bieda z próbkami, a na youtubie też nic nie uraczysz...
Nie wiem, może w krakowskim RNR coś bedzie, ale wątpie.

Ma ktoś jakiekolwiek modele chinek z tych serii żeby mógł sie podzielić wrażeniami z użytkowania? Potrzebuje kupić w miare szybko tanią blaszke tego typu :)

maciekomis
Keepin' it simple

Wysłany: Nie 29 Sie, 2010   

hej, mam pytanko.

czy ktoś kiedykolwiek słyszał/widział w akcji/stukał Amedie Vintage?

Wygladają baaardzo ciekawie zarówno ze strony estetycznej (bez napisów) jak i rozmiarowej (ride'y 21' , 22' ; crashe 17' , 18' , 19'). Brakuje tylko hihatu 15' (jest 14').

Ktokolwiek???

Jeśli nie to, to może ktoś widział Amedie Classic Ride 24'???

Cenowo wypadają wszystkie bardzo zachęcająco.

edit
znacie ten zespoł?

http://www.myspace.com/soulburnpl

polski zespol, drummer sponsorowany przez Amedie.
ciekawe, nawet plyty nie wydali chyba
Ostatnio zmieniony przez maciekomis Nie 29 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Amator93 
czy nie?

Wysłany: Nie 29 Sie, 2010   

siemanko

ja odnośnie zespołu: soulburn znam, grają ciekawy progresywny rock, z amedią rzeczywiście ciekawie gdyż drummer'a słyszałem na zildkach k custom

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Talerze Amedia