Ja mam Blachy Amedii HH Ahmet Legend 14, Crash: Galata 14, Tigris 16. Galata naprawde świetnie brzmi, jestem z niej naprawde zadowolony, polecam. Hi Hat AL i Tigris też godne polecenia.
I mam takie pytanko: która chinka lub crash dobrze by kontrastował z tym setem? (oczywiście chodzi o talerze Amedii)
A ja mam do Was pytanie czy ktoś może mi jakoś "przybliżyć" różnice w brzmieniach chinek amedii... interesują mnie serie:
Galata
Raw Rock
Vigor Rock Shiny
Tigris
Bo chciałbym kupić jedną taką 14" lub 16", no ale kurde jak mi przy każdej pisze że BARDZO GŁOŚNA lub głośny talerz do ostrej muzyki to ja głupieje i nie wiem co wybrać, zwłaszcza że na stronie amedii dalej bieda z próbkami, a na youtubie też nic nie uraczysz...
Nie wiem, może w krakowskim RNR coś bedzie, ale wątpie.
Ma ktoś jakiekolwiek modele chinek z tych serii żeby mógł sie podzielić wrażeniami z użytkowania? Potrzebuje kupić w miare szybko tanią blaszke tego typu
czy ktoś kiedykolwiek słyszał/widział w akcji/stukał Amedie Vintage?
Wygladają baaardzo ciekawie zarówno ze strony estetycznej (bez napisów) jak i rozmiarowej (ride'y 21' , 22' ; crashe 17' , 18' , 19'). Brakuje tylko hihatu 15' (jest 14').
Ktokolwiek???
Jeśli nie to, to może ktoś widział Amedie Classic Ride 24'???