mam pytanie czy ktoś z Was miał bezpośrednią styczność z tymi blachami?jeśli tak to proszę o wrażenia
_________________ SPRZEDAM:
Alchemy prof. rock ride 20"
Bębniarek
Wysłany: Sro 16 Sie, 2006
Ja miałem blachy cudo , bardzo charakterystyczne coś jak Istanbul , ciemne , surowe , nieprzewidywalne jednym słowem coś pięknego , tylko cena dość spora , zobaczymy jak pojawi się dystrybutor w Polsce bo podobno ma być.
a tutaj strona ufipa jakby ktos chcial sobie poogladac ich sprzecik
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Ja kupiłem blachy Ufip razem z perką (podróbką Pearl, swoją drogą śmieszna sprawa). Gość mówił, że bebny przywiózł z Niemiec, więc blachy też przywędrowały stamtąd. Mam hi-hat 15'' i ride 20'', yyy seria nieznana bo oprocz ufip nie pisze nic. Blachy brzmią głośno, otwary hi-hat mogłby pewnie zagłuszyć przelatujący odrzutowiec, ride tez to samo (do tego długo wybrzmiewa i jest cięższy o wiele niz inne na których grałem). Miałem kiedys jeszcze crash 16'' ale to był okres buntu i szatana więc długo nie pożył. Szczerze powiedziawszy- nie mam ich nawet do czego porównać bo ze zblizonym brzmieniem jeszcze sie nie spotkałem , nie mniej jednak gdy zabieram je na koncerty to inni perkusiści są raczej pozytywne zaskoczeni- raz, że w ogóle widzą ufipy- dwa, że brzmia w miare dobrze. Myśle, że dla czarne zastępy byłyby zadowolne;-P
Aha Jestem tu nowy, wiec sie przedstawie. Nazywam sie Orest (tak wiem dziwne imie). Gram 6 lat. Zaczynałęm ja wszyscy od polmuza, później kupiłem wspomniana wczesniej podróbke Pearla (w ogłoszeniu napisali ,że to sonor buhhahah), która służy mi już 4 lata i nie narzekam (no może na odpadające śróbki ), blachy mam ufip (ride i hi-hat) i alchemy(crash 18'' i 16'' oraz splash 10''), twina mapex ( nie, nie tego najtańszego ),
jakieś tam wygrane bajery Tamy, Gibraltar i stołek Power Beat.
Gram w dwoch kapelach w Olsztynie, w miedzyczasie studiuje socjologie.
to tyle;)
_________________ multi ssie, t imba, zergiem slabo z kontrami
------------------
klima mistrz starcrafta
hmmm mnie interesuja crashe w sumie only chinki Orientala nie jest w stanie przebic nic....a ride'a RAW 21' tez niesadze zeby cos przebilo jak dla mnie tak wiec zostaja mi tylko crashe
ja sam mam crasha Ufip i nie zamienil bym go na zadnego innego. Za kazdym razem po koncertach inni bebniarze podchodza i pytaja co to za blaszka ze tak zajebiscie gra
bo to jest stara seria, tez kiedys myslalem ze ktos sam se je namalowal bo dziwnie tak niefachowo wyglądały, ale blachy maja na powierzchni wygrawerowaną nazwe, tu cytuje :
the original cymbal
UFIP
traditional handcraft
i cos jeszce po wlosku z Italy na końcu;P
wiec chyba sa orginalne;)
_________________ multi ssie, t imba, zergiem slabo z kontrami
------------------
klima mistrz starcrafta
szafarelli
Wysłany: Czw 17 Sie, 2006
Witajcie!
nie wiem moze ta informacja juz gdzies jest na forum ale jest temat to pisze..
Dowiedzialem sie ostatnio ze w polowie wrzesnia w Krakowie maja byc targi muzyczne na ktorych firma omnimusic przedstawi oferte blach ufipa. Z tego co mowili ma byc dostepny pelny asortyment wiec bedzie co obstukiwac. Co do cen to maja byc nizsze ok 30% od sabiana...
Informacje o targach beda a moze juz sa na stronce www.omnimusic.com.pl
POdobno UFIP kupił już SABIANA i PAISTE ale Zildka jeszcze nie może wciągnąć. Gdy już to zrobi mają zmienić nazwę na Kalbrncgilt.
To wszystko co miałem do powiedzenia będac w pracy i nudząc się 6-tą godzinę...
targi...kiedyś miały być targi na warszawskim torwarze,czekałam na nie ze trzy miechy, ojca w samochód wsadziłam i dupa bo wszystko odwołali ale jak te w krakowie okazałyby się prawdą to pewnie bym się przejechała.erobeson jak ja się nudzę w pracy to zawsze mam przy sobie padzika i pałki
_________________ SPRZEDAM:
Alchemy prof. rock ride 20"
Bębniarek
Wysłany: Pon 04 Wrz, 2006
Ufip będzie wystawiony na Targach Music Media w Krakowie w dniach 21-23 września ma być też prezentacja Yamaha Tour Custom and DTX Drums którą poprowadzi Akira Jimbo.
miałem ufip bionix crash 19 cali. używałem jej jako crash/ride. brzmiała bardzo czysto i jasno. bell duży i dźiwęczny. niestety po jakimś czasie się rozleciała blacha idealna do rock/pop
szczerze mówiąc gdybym mógł wybierać i przebierać zainteresował bym się tą marką. jak do tej pory mogę wybierać na podstawie zdjęć na stronce ufipa więc...
Oprocz tego ze mam dwa ridy i jestem bardzo zadowolony (duzy sustain, wyrazne dzwonki, czysty atak itd), to w Omnimuz w Krakowie jest dosc solidny wybor.