Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Uszkodzone pady Rolanda
Uszkodzone pady Rolanda
Autor Wiadomość
patol_zik

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011   Uszkodzone pady Rolanda

Witam,

Posiadam zestaw elektroniczny Rolanda z modułem TD6V. Jakiś czas temu zauważyłem że zpadami od blach (konkretnie dwoma CY-8 i hi hatem CY-5) jest coś nie tak. Hi hat kiepsko reaguje na dynamikę, czasami podwaja uderzenia, generalnie czuć pod pałką, że coś jest nie tak. Podobnie z ridem, niby gra spoko, potem po chwili milknie i potrzebuje mocnego walnięcia, żeby się ponownie odezwał. Podłączałem te pady w różnych konfiguracjach, różnymi kablami, jednak nic to nie dawało. Natomiast kiedy podłączam pady tomów (PD-8) do modułu do gniazd blach wszystko działa poprawnie. Stąd wnioskuję, że to pady blach są uszkodzone, a nie kabel, czy moduł. Czy spotkał się ktoś z takim problemem? Może znacie jakiś sposób na naprawę padów? Słyszałem o wymianie jakiś gąbeczek na czujnikach, czy coś, ale to gdzieś tam mi się obiło o uszy. Proszę o sugestie.

Pozdrawiam

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Uszkodzone pady Rolanda