(a jezeli wszytskie to całkowicie zły wybór to prosze o napisanie innych modeli które mógłbym sobie kupic i byc z nich zadowolony przeczytałem te tak zwane podstawowe problemy ale tam są wrebel do 600 zł i ponad a ja nie mam tyle funduszy )
wiem ze kilka osób napewno napisze ze po co mi taki "drogi" (350 zł) skoro zaczynam grac ale bardzo mnie ciagne do grania i chce werbel na którym bede mógł grac nawet pare lat ( a nie tylko ćwiczyc niech nikt nie pisze ze jak zaczynam to wystaczy pad bo to jest tylko na krókti okres czasu bo nie moge cały czas na pdzie działac :wink: ) :wink: potrzebuje werbel 14 calowy 5,5 cena do 350 zł. bardzo prosze o odpowiedzi bądż rady. z góry serdecznie dziekuje za zainteresowanie
Ostatnio zmieniony przez amfi Czw 30 Lis, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Ja bym się zastanawiał między dwoma ostatnimi propozycjami tj. Sonor 2001 i Pearl.
Osobiście wybrałbym Pearla ale to subiektywna opinia bo kocham Vintage
A całkiem serio to myśle, że ten Pearl prezentuje wysoki poziom i jestem skłonny przypuszczać, że brzmi lepiej od Sonora 2001.
_________________ I Stworzył ON Rytm - Tak Minął Wieczór I Poranek - Dzień Ósmy...
Dzisiaj miałem okazję obczaić werbel sonora steel 2005 na firmówkach. Powiem szczerze, brzmiał bardzo fajnie, był już w sumie nastrojony. Spodobał mi się. Maszynka działa bez zarzutu. Poza tym ma specjalne nakrętki samokontrujące w środku w lugach i podkładki nylonowe co zapewnia minimalne rozstrajanie. Koszt 250 zł za nówkę. Jeśli obstawiasz za nowym to bym się nim zainteresował na Twoim miejscu. Sam mam Mapexa Pro Steela 14x6,5 i powiem szczerze że nie usłyszałem praktycznie znaczącej różnicy w dźwięku, mimo tego że moj ma 10 śrób i grubsze obrecze.
Pozdrawiam
przepraszam nastepnym razem zastanowie sie bardziej nad tematem postu a tego(tematu) i tak juz nie moge zmienic (chyba) :wink:
Dzięki Grummer i StawRos.
Grummer ciekawa propozycja jestem skłonny go zakupic :wink:
według was lepiej kupic werbel uzywany czy nowy.
Zawsze lepiej kupic cos uzywanego i z troche wyzszej polki niz nowe badziewie Co sie tyczy wszystkiego, ale za ok 300zl i tak chyba zadnych rewelacji nie bedzie
Zawsze lepiej kupic cos uzywanego i z troche wyzszej polki niz nowe badziewie Co sie tyczy wszystkiego, ale za ok 300zl i tak chyba zadnych rewelacji nie bedzie
uwazasz ze jak kupie werbel nowy za 300 zł to to jest badziew ?
Wix werbel moze byc drewniany i stalowy obojetnie. wazne by był dobry i sie sprawdzał
Wix werbel moze byc drewniany i stalowy obojetnie. wazne by był dobry i sie sprawdzał
zalezy, co przez to slowo rozumiesz badziew nie - ale nie bedzie to wysoka ani nawet srednia polka czyt. nie dostaniesz w tej kwocie (pol)profesjonalnego instrumentu (trzeba dac spooooro wiecej), ale polecane tu przez kolegow werble to nie badziewie, jak dobrze nastroisz (i w przyszlosci zmienisz naciagi ) nie zabrzmia bynajmniej zle
badziewiem nazwe drewnianego jurczuka, ktorego pewien sklepikarz wcisnal mi piec lat temu za te same pieniadze na temat brzmienia, czy jakosci wykonania nie bede sie wypowiadal - nie mam go od lat i srednio za nim tesknie (chociaz byl to moj pierwszy w zyciu werbel)