Wysłany: Czw 19 Paź, 2006 wielki problem - iron cobra
czesc, dzis podczas smarowania i czyszczenia cobry. Ułamała mi się jedna część. Na zdjeciu zaznaczyłem kołeczkiem co sie ułamało a prostokątem to co musze kupić. Teraz pytanie gdzie to moge dostac (to sie chyba nazywa footboard prawda ?? Napisałem do dystrybutora, ale narazie zero odpowiedzi. Prosze o pomoc.
Obawiam się, że możesz miec kłopot ze znalezieniem samego footboard'a . Chyba musisz szukać jakiejś starej pojedynczej IC dla samej deski, może reszta części Ci się jeszcze przyda za jakiś czas. Współczuję
myślałem że to niemożliwe... do teraz.
Masz może gwarancje jeszcze?
Złamany jest "footboard", czy bolec łączący z podstawą?
Opisz jak dotykałeśże się złamało pliz
Niech zgadne - dokreciles zaciski footboarda na osi tak mocno, ze zacisk pekl?
Brawo!
Nie powinna w ten sposób się rozwalić, przecież jak dokręcasz, to nie masz takich luzów na zawiasach, żeby w miarę dokręcania te "widełki" zbliżały się do siebie ,powinny się oprzeć na zawiasie, tam masz góra 1 mm luzu.
Niech zgadne - dokreciles zaciski footboarda na osi tak mocno, ze zacisk pekl?
Brawo!
Nie powinna w ten sposób się rozwalić, przecież jak dokręcasz, to nie masz takich luzów na zawiasach, żeby w miarę dokręcania te widełki zbliżały się do siebie ,powinny się oprzeć na zawiasie, tam masz góra 1 mm luzu.
Przy uzyciu odpowiedniej sily wszystko jest mozliwe .
Wysłany: Czw 19 Paź, 2006
a co tam sie jeblo bo ja gowno widze?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
myślałem że to niemożliwe... do teraz.
Masz może gwarancje jeszcze?
Złamany jest footboard, czy bolec łączący z podstawą?
Opisz jak dotykałeśże się złamało pliz
wybuchł bolec łaczący z podstawą. Nic nie zaciskałem, nic nie dokręcałem. Poprostu przy czysciłem z kazdej strony. kobieta lekkich obyczajów sam niewiem jak to sie stało. ...
Wysłany: Czw 19 Paź, 2006
o stary wspolczucia, taki sprzet ze ohohoh...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Hej ile ona latek miała? Porównując zdjęcia mam taką samą. Ma może z miesiąc i ciężko mi sobie wyobrazić taką sytuację z jaką Ty masz teraz do czynienia. Przecież to jest solidny sprzęcior. Współczuje. Jeśli jest na gwarancji uderz do sprzedającego
czyli po raz kolejny potwierdza sie ze twiny iron cobra to członek męski nia
eee tam ,myślę ,że przesadzasz - sam nie przepadam za IC , ale to tylko i wyłącznie kwestia feelingu, na pewno Tama robi solidne twiny - kolega miał pecha i tyle
heheh latwo mowic o pechu, kiedy nie jest sie stratnym ponad tysiac pln (tym miesiacu bede kupowac twina - wiem juz, czego nie kupie )
@klinik - takie uszkodzenie podpada pod wine uzytkownika? to troche smieszne, zeby w sprzecie tej klasy (bagatela - najwyzsza polka) ot tak strzelaly zawiasy i uszkodzenie takie mialoby nie podlegac gwarancji
skleiłem to, tak jak mowił Klinik długo to nie potrzyma. Będę rozglądał sie na allegro za jakąś starą cobrą by sobie pedal zmienić. Chociaż to naprawde jest dziwne, że najwyższa półka tamy a jebło tak o.
a ja mam na części dwukop Yamaha DFB 780? Ten najwyższy model. Do wymiany nadaje się przegub (choć działa) oraz nie ma łożysk łączących właśnie footboard z footplate'em. Ceny jeszcze nie ustaliłem. 888342813 ale ze mnie stary handlarz. W razie czego moge pomóc.
skleiłem to, tak jak mowił Klinik długo to nie potrzyma. Będę rozglądał sie na allegro za jakąś starą cobrą by sobie pedal zmienić. Chociaż to naprawde jest dziwne, że najwyższa półka tamy a jebło tak o.
Mimo wszystko napisz do Intertonu. Sprawdź sobie na stronce Tamy dokładny symbol uszkodzonej śrubki. Z tego co wiem, kolejna dostawa Tamy do Polski dopiero po nowym roku...ew. możesz zapytać też w niemieckich sklepach.
Mimo wszystko napisz do Intertonu. Sprawdź sobie na stronce Tamy dokładny symbol uszkodzonej śrubki. Z tego co wiem, kolejna dostawa Tamy do Polski dopiero po nowym roku...ew. możesz zapytać też w niemieckich sklepach.
Jak to śrubki, przecież jemu się zawias w footboard'zie rozwalił
czyli po raz kolejny potwierdza sie ze twiny iron cobra to członek męski nia
eee tam ,myślę ,że przesadzasz - sam nie przepadam za IC , ale to tylko i wyłącznie kwestia feelingu, na pewno Tama robi solidne twiny - kolega miał pecha i tyle
bardzo, bardzo solidne
cos o tym wiemy szczegolnie z dzialu reklamacji w drumcenter
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Dodam, że sam gram na cobrze single, która już ma z 3-4 lata i daje jak nowa.
A poza tym, Kamil, jak nic nie wskórasz w Intertonie, to sklej Loctite'm. To taki preparat do zabezpieczania połączeń metalowych, uzyskuje trwałość po 72 godzinach i trzyma jak diabli. Sam używam do Axisa.
hmmmm, przykra sprawa, ja tak sobie pomyslalem, moze troche to szalone , ale zrob fotki i oprocz intertonu sprobuj uderzyc bezposredni o do Tamy, ja dawno temu jak nie bylo netu pisalem bezposrednio do firm (np do Zidjiana w Stanach)) i odpisywali mi zalaczajac katalogi i materialy o ktore prosilem) itd. probowac mozna, moze sie zlituja i cos zaradza:) powodzenia