Witam, w najbliższym czasie mam zamiar zakupic jakas małą chinke. Moj wybor padł na wuhan 12' lub stagg Dh 10" ? Jakie jest wasze zdanie na temat tych blaszek ?? Ktora lepsza ?? I jeszcze jedno po za tematem: co sądzicie o splashu stagg furia 10" ?
stagga chiny naprawde dobrze brzmia - sam mam 14" DH , jesli chcesz bardziej "eleganckie" brzmienie to bierz dh ma takie ładniejsze brzmienie i jest DUAL HAMMERED - czyli podwójnie kuta. tylko wsrod staggow zdazaja sie swietne blachy jak i "pokrywki" - czyli blachy brzmiace duzo gorzej. wybieraj recznie w sklepie albo popros KLInIKA - on cie nie zawiedzie. on drumcenter.pl !
Wysłany: Czw 18 Maj, 2006
w sumie to jak dla mnie wuhan, ale z nimi jest taki problem ze jeden lepszy drugi gorszy, jakos tak dziwnie robia, a tego stagga nie slyszalem to ci nie powiem
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Z wuhanem jest problem jesli chodzi o dostepnosc, dlatego bede sie z nich wycofywal i skupial sie na staggach ktore sa w tej same cene , zdecydowanie lepiej wykonczone z wieksza dbaloscia o szczegoly i powatarzalnosc brzmienia jest wieksza czego w przypadku wuhanow powiedziec nie mozna bo rozpietosc brzmienia np chiny 14" w wuhanie jest od gongu do swietnej suchej cieniutkiej chinki i trzeba trafic...
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.
klinik a byłaby taka mozliwość że wybrałbys mi jedna ze swoich dh ??? Oczywiscie jak najlepsza
Nie ma problemu tylko musze poczekac na dostawe stagga, bo 10 chinek DH 14" wymiotlo mi w 2 dni... Na chinki stagga DH doslownie robia sie zapisy kolejkowe jak za komuny
_________________ Posłuchaj jak w duszy cisza gra, a potem odtwórz ją rytmem.
to może i ja się skuszę na chinkę 10" Brillant ? 89 zeta to jeszcze nie majątek a bardzo chcę w końcu jakiegoś zakupu dokonać. Tylko skoro się różnią mocno brzmieniem (choć jak sam piszesz, mniej niż Wuhany) to wybrałbyś mi taką aby mnie nie zabiła. Nie mam doświadczenia z chinami. Raz tylko grałem na zestawie gdzie była jakaś , nie pamiętam co to było, chyba jakieś tanie brazylijskie ścierwo. Jezu, jak sieknąłem w toto to zagłuszyło cały band i nie pasiło brzmieniem w ogóle do muzy. No, my nie gramy metalu. Jedni mówią o tym psychodeliczny rock, inni że alternatywa, że trans, a prawda jest taka że gramy swoje i nie potrafię tego nazwać. Tak więc jakbyś trafił taki egzemplarz który nie robi DĄG!!! tylko bardziej DZZZzz... to byłbym wdzięczny. Zaraz wejdę chyba na stronkę sklepu i zamówię
to jest dopiero beznadziejna reklama :O...w takiego potwora jak ta china to trzeba przylozyc konkretnie a nie tak sie z nim ciapciac...on pewnie esencji tej chiny nie wydobyl, bo macal ja jak ride'a...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!