Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Yamaha DFP9500CL or DL (jeśli istnieje)
Yamaha DFP9500CL or DL (jeśli istnieje)
Autor Wiadomość
Away

Wysłany: Pon 26 Gru, 2011   Yamaha DFP9500CL or DL (jeśli istnieje)

Witam! Poszukuję wszelkich informacji, doznań z grania itp n.t. twina Yamaha DFP9500. Tak się składa, że jestem lewonożny ;) i mam mocno ograniczony wybór. Naczytałem się wiele pozytywnego na temat solidności hardware'u Yamahy i wybór padł na DFP9500. Zatem jaka jest ta stopka? Czy warto ją za 1280PLN wziąć czy lepiej dorzucić do Iron Cobry? Szukałem wersji z Direct Drive, ale w wersji left footed chyba nie istnieje.
perkusja

klima 
Almighty of forum!

Wysłany: Pon 26 Gru, 2011   

osobiscie to jest moj faworyt jesli o twiny chodzi :) co prawda wersja na pasku, ale zawsze ;)

dla mnie lepsza od ic, lepiej mi sie gralo...wytrzymalosc - wiadomo, yamaha, wiec dluugo wytrzyma :)

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

Sizzo

Ostatnio mój nauczyciel zamówił tą stopkę do szkoły muzycznej. Wersję na prawo oczywiście. Zamówił wersję na łańcuchu, akurat tak się składa, że przyszła w trakcie mojej lekcji więc "składaliśmy razem"... W pudełku co nas trochę zaskoczyło były także dołączone paski. Więc może po prostu warto się dopytać czy i w tym przypadku nie będzie podobnie ?

Away

No dzięki chłopaki za informacje. Pasek byłby super, ale myślę że łańcuchowa wersja nie będzie gorsza. Potrzebuję fajnej stopki, to rockowej muzy, nie do jakiegoś metalowego masażenia;) Stopka wygląda na bardzo prostą w konstrukcji i delikatną, jak to się ma do rzeczywistości?

lukasz

To jest pancerny sprzęt. Wygląda na zdjęciach faktycznie dość delikatnie, ale hardware yamahy jest legendarny. Nie powinno się absolutnie nic dziać.

Pejan

Wysłany: Wto 27 Gru, 2011   

Ja mam pojedynczą z tej serii i jestem zadowolony. Bardzo wygodne urządzenie.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Sprzęt - dyskusje » Yamaha DFP9500CL or DL (jeśli istnieje)