Witam, przedstawiam uchwyt zamkniętego hi-hatu Yamaha CHH-920 (closed hi-hat holder). Uchwyt składa się z dwóch części: mechanizmu sprężynowego z maszynką, na którym montujemy talerze oraz holdera, który umożliwia zamocowanie hi-hatu pod dowolnym kątem do statywu. Całość wykonana jest solidnie jak przystało na hardware z serii 900.
Witam, przedstawiam sprężyny węglowo-stalowe Yamaha SN14DS (Hi-Carbon Steel). Sprężyny mają 14 strun i przeznaczone są do werbli Yamaha Dave Weckl Signature MSD14DW (maple) i SD355DW (aluminum). Yamaha SN14DS są nieco krótsze od standardowych sprężyn do werbli 14-calowych ponieważ stosowane są w werblach z podwójnymi maszynkami.
Przedstawiam sprężyny ze stali nierdzewnej Yamaha SN14RS (Stainless Steel). Sprężyny mają 14 strun i przeznaczone są do werbli Yamaha Dave Weckl Signature MSD14DW (maple) i SD355DW (aluminum). Yamaha SN14RS są nieco krótsze od standardowych sprężyn do werbli 14-calowych ponieważ stosowane są w werblach z podwójnymi maszynkami. Opakowanie zawiera sprężyny oraz dwa sznureczki do montażu.
Kupiłem go nowego na eBay'u w USA jakiś czas temu. A to, że lśni i wygląda dobrze to tylko i wyłącznie zasługa obecnego właściciela Dbajmy o sprzęt a będzie służył nam "wiecznie"
Przedstawiam pierścień tłumiący Yamaha MU14SG (Black). Pierścień ma średnicę 14 cali i szerokość 18mm. Stosowany jest do tłumienia werbli i bębnów o średnicy 14 cali.
Motylki kupiłem na eBay'u w cenie $1.50 za sztukę. Nie wiem ile takie śrubki kosztują w Polsce i nie wiem czy można je u nas kupić bo nie próbowałem ale znając życie to cena w Polsce może być nawet trzykrotnie wyższa. A poza tym chyba mało który dealer chce się bawić w sprowadzanie tak drobnych części więc podejrzewam, że może być problem z dostaniem tych motylków w Polsce. Pozostaje więc USA i Japonia gdzie takie duperelki dostępne są od ręki
Witam, przedstawiam Yamaha T-clamp. Jest to jeden z elementów ramy Yamaha RS80 Rack System przeznaczonej do montowania elementów perkusji elektronicznej z serii DTX. T-clamp wykonany jest z plastiku i służy do łączenia elementów ramy pod kątem 90 stopni. Clamp ma dwie duże śruby dzięki, którym bez problemu można dokręcić dosyć mocno montowane elementy.
Witam, przedstawiam krzesełko Yamaha DS840 (made in Japan), które niedawno nabyłem w kraju kwitnącej wiśni. Model DS840 ma okrągłe siedzisko o średnicy 33cm i grubości 9cm. Do płynnej regulacji wysokości służy metalowy pręt z gwintem, który u dołu podstawy blokowany jest zaciskiem z motylkiem. Dostępny zakres wysokości to 46cm-65cm. Krzesełko ma trzy podwójne nogi o szerokim rozstawie (59cm) dzięki czemu jest bardzo stabilne. Siedzisko montowane jest do pręta za pomocą zacisku z motylkiem co ułatwia szybki montaż i demontaż.
Darku, nie uważasz, że ściąganie ze stanów maszynki do hihatu czy motylków to już nie jest fanaberia?
to już nie jest pasjonowanie się sprzętem chyba, to jest już obsesja i kult marki.. szanuję Twoje przywiązanie do Yamahy, ale nie rozumiem, jak można wrzucać na forum i jarać się motylkiem 8 mm, no stary, nie rozumiem tego
Kupowanie w USA czy też w Japonii podyktowane jest tylko i wyłącznie względami ekonomicznymi i dostępnością tych rzeczy od ręki. Nie trzeba zamawiać i czekać nie wiadomo ile na taki np. motylek, który tam leży sobie w sklepie i czeka aż ktoś go kupi. A poza tym po co przepłacać w Polsce skoro można to samo kupić taniej za oceanem. Temat o motylku w zamiarze miał być humorystycznym akcentem w moich prezentacjach sprzętu co niektórzy trafnie odebrali i również potraktowali to z przymrużeniem oka
PS. Przyznasz, że motylek jest przeuroczy...
co do samego tematu, to bardzo miło z Darka strony, że pokazuje i dokładnie opisuje rzeczy, których w Polsce nie uświadczysz, a które są naprawdę piekne i ciekawe moim zdaniem
Kuba o ile dobrze pamiętam Twoje krzesło ma cztery nogi więc na nierównej powierzchni może kołysać się zatem wybacz ale to właśnie moje krzesło jest lepsze bo ma trzy nogi
Bębniarek
Wysłany: Pon 06 Gru, 2010
Właśnie sobie sprawiłem DS950 z oparciem ,rewelacja !!
Bębniarek
Wysłany: Pon 06 Gru, 2010
DarekMax napisał/a
kubawe napisał/a
stołek świetny, ale mam lepszy!
Kuba o ile dobrze pamiętam Twoje krzesło ma cztery nogi więc na nierównej powierzchni może kołysać się zatem wybacz ale to właśnie moje krzesło jest lepsze bo ma trzy nogi
Yamaha pomimo czterech nóg jest bardzo stabilna , nie zauważyłem żeby się kołysała.
Chyba żartujesz... piszesz w moim temacie i tutaj to moje krzesło jest najlepsze
Haha!
Powiem Ci, że ja właśnie jeszcze nie odczułem nie równej podłogi pod moim krzesełkiem, nic się nie chwieje, fakt nie koncertuję po klubach, czy jakichś melinach, ale stołek był już na 2 salkach i zawsze dziwnym zbiegiem okoliczności było równo...