Kuba no to właśnie pokazałem nowe krzesło, które niedawno nabyłem w dalekiej Japonii Przyznasz, że Twoje krzesło nie ma najmniejszych szans w porównaniu z moim. Spójrz tylko na te trzy wysmukłe, zgrabne podwójne nogi i te zniewalające tytanowe motylki, które zdobią niczym perły tę przepięknie lśniącą konstrukcję ze stali i aluminium...
Kuba no to właśnie pokazałem nowe krzesło, które niedawno nabyłem w dalekiej Japonii Przyznasz, że Twoje krzesło nie ma najmniejszych szans w porównaniu z moim. Spójrz tylko na te trzy wysmukłe, zgrabne podwójne nogi i te zniewalające tytanowe motylki, które zdobią niczym perły tę przepięknie lśniącą konstrukcję ze stali i aluminium...
Szczerze powiedziawszy, skoro tak mówisz, to mojego nie widziałeś... Ta cudowna tapicerka, świetnie lśniące nóżki, potężne kopyta, oraz niesamowity system oparcia.
Nawet Twój niesamowity system oparcia nie jest w stanie konkurować z moim idealnie okrągłym siedziskiem z systemem braku oparcia A moje trzy wysmukłe zgrabne podwójne nogi w porównaniu z Twoimi lśniącymi nóżkami i czterema potężnymi kopytami to kwintesencja piękna i smaku. Na nic zda się Twoja cudowna tapicerka w porównaniu z moim pięknym i okazałym logo YAMAHA Kuba sam widzisz, że Twoje krzesło to jakiś koszmar. To musi być straszne siedzenie na czymś takim, nie zazdroszczę Ci Kuba
Może zechciałbyś zahandlować jedną sztuką motylka PWN8 ?
Przykro mi ale wszystkie są potrzebne i jeszcze kilku mi brakuje. Udało mi się je kupić na eBay'u w USA od gościa, który wyprzedawał stare zapasy sklepowe. W Polsce jeden motylek kosztuje 15zł a ja kupiłem komplet (6 sztuk) za $4.99 (ok.15zł) Na zdjęciach widać jeszcze stare ceny i przeceny. Gość chciał się pozbyć śrubek i sprzedał je za grosze
USPS Express Mail International - 4-5 dni
USPS Priority Mail International - 7-10 dni
USPS First Class International - 14 dni
Polamer (lotnicza) - ok. 7 dni
Polamer (morska) - ok. 3-4 tygodnie
Japan Post (lotnicza, priorytet) - 7-10 dni
Japan Post (morska) - 5-6 tygodni
W związku z wieloma listami i prośbami użytkowników forum o więcej szczegółów na temat prezentowanego osprzętu Yamaha pozwolę sobie przybliżyć nieco nakrętkę Yamaha PWN8. Jest to standardowy motylek 8mm o wadze 29g stosowany w hardwarze Yamaha. Poprzednikiem PWN8 był model PYN8 znany ze starszych serii hardwaru produkowanego w latach 80-tych i na początku 90-tych.
Jeszcze ta nazwa idealnie oddająca piękno tego produktu.
Pracownicy Yamahy są prawdziwymi artystami ... Czuć polot w konstrukcji tego motylka ...
Jeszcze raz CUDO.
Chciałbym Wam przedstawić statyw pod hi-hat Yamaha HS1100. Jest to najwyższa seria Yamahy (no chyba, że o czymś nie wiem). Dokładnie dziś o 10 rano do mnie przyszła paczka ze statywem. Wróciłem ze szkoły i przez 2h podziwiałem/grałem/macałem/sprawdzałem et cetera. Statyw to naprawdę świetna, profesjonalna robota. Masywne, podwójne, dwie nóżki, grube rurki, grube kopyta z kolcem, memory lock, obrotowy footboard. Jeśli chodzi o samą stopę, to jest duża, ładnie wykonana, każdy milimetr stopy jest wykonany precyzyjnie, jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem. Mechanika statywu to DD, wszystko płynnie śmiga, tak jak należy, przecież to Yamaha! Dla żartu porównałem stopę axisa i HS1100. Yamaha wygrywa.
To tylko pierwsze wrażenie oraz bardzo subiektywna opinia.
Foteczka (nie moja)
Darek, miałeś rację co do tych motylków! Są śliczne, na zdjęciach mi się nie podobały, ale w rzeczywistości są cudowne! Poza tym zamierzam teraz inwestować w hw Yamahy.
Przedstawiam clamp Yamaha OC910F (foot clamp). Jest to jeden z komponentów nieprodukowanej już ramy Yamaha Super Rack System. Foot clamp mocowany jest do podstawy ramy jako nóżka, na której oparta jest konstrukcja ramy. Yamaha OC910F składa się z zacisku oraz gumowego krążka z bieżnikiem.
Przedstawiam clamp Yamaha OC920R (right-angle open clamp). Clamp OC920R jest jednym z komponentów ramy Yamaha Super Rack System i umożliwia łączenie elementów ramy pod kątem 90 stopni.
Coś dla fanów Yamahy Przedstawiam Yamaha Badge Holder. Jest to pokrowiec-saszetka na identyfikator i drobne dokumenty. Pokrowiec ma trzy kieszonki. Z przodu umieszczone są dwie kieszenie (jedna otwarta z okienkiem na identyfikator i jedna zamykana na zamek) natomiast z tyłu jest jedna kieszeń zamykana na rzepę. Do pokrowca dołączona jest tasiemka ze ściągaczem. Wymiary pokrowca to 17.5cm x 13.5cm.