Wysłany: Pią 16 Lip, 2010 Yamaha- przedstawiciel na PL
Wiecie może kto jest oficjalnym przedstawicielem yamahy drums na PL
Mam dość nietypowy problem, bo posiadam stand hh yamaha hs1100 i posiadam za krótki jak dla mnie pręt do mocowania hata. OD pearla lub innych hw nie pasują ;/ więc pytam sie was
Mam dość nietypowy problem, bo posiadam stand hh yamaha hs1100 i posiadam za krótki jak dla mnie pręt do mocowania hata.
Potrzebujesz przedłużkę Yamaha EX910 o długości 4 cali (10 cm). Dokręca się ją do pręta hi-hata przez co pręt staje się dłuższy o 10 cm.
Yamaha EX910 wygląda tak:
Dlaczego jeszcze nikt nie wymyślił regulacji długości tego pręta? Bardzo chciałbym, żeby mój kończył się na górnym talerzu hi-hat bo miałbym wtedy miejsce na talerz itd. Dziwne, że żadna firma jeszcze na to nie wpadła.
No dokładnie, nie będę niszczył pręta bo potem mogę nowego nie znaleźć. Gram teraz open handed i w miejscu pręta z chęcią postawiłbym jakiś talerz czy coś i nie mogę.
W hi-hatach DW z serii 500 i 9000 są dwa pręty w zestawie - dłuższy (standardowy) i krótszy. Chyba jako jedyni w ofercie maja takie akcesoria od razu w komplecie.
Z tego co mi wiadomo to jeśli chodzi o części serwisowe do YAMAHY do jest ogromny problem i to nie dlatego ze ich nie mają w głównym magazynie w Europie tylko dlatego ze dostęp do takich części może mieć tylko i wyłącznie autoryzowany serwis perkusyjny YAMAHY i musi być to wpisane w kontrakcie dealerskim.
Póki co w Polszy takiego serwisu perkusyjnego nie ma, lecz wiem, że kilka placówek stara się o taki status, więc jest szansa, że niedługo dostępność części serwisowych YAMAHA zmieni się diametralnie.
W hi-hatach DW z serii 500 i 9000 są dwa pręty w zestawie - dłuższy (standardowy) i krótszy. Chyba jako jedyni w ofercie maja takie akcesoria od razu w komplecie.
Miałem to napisać DW jedyne mądre, przy DW 9500 są dwa pręty.