Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 Yamaha y.e.s.s. system - przeróbka
Chciałbym przerobić swoje tomy z tradycyjnego montowania tom holderów "w korpus" na system bez ingerowania w korpus. Czy mogę to zrobić przez y.e.s.s. dedykowany do yamachy? Bo widziałem ostatnio takie mocowania z Gibraltar (nazywa się to GIBRALTAR TOM SUSPENSION SYSTEM) w skrócie nazwane GTS i wydaje mi się że te uchwyty są raczej uniwersalne i do moich tomów będą pasować. Muszę jedynie wymienić tom holder z prostego w taki zagięty aby rzeczywiście nie ingerować w korpus toma. Co Wy na to? Coś poradzicie w temacie? Może ktoś z Was już przeprowadzał podobną operację. Proszę o rady.
_________________ "Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
wyglądałoby na to że teoretycznie wszystko pasi , tyle ze na razie nikt nnie jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie czy gniazdo tomu pasuje do otworów w uchwycie, Jest tam kilka otworów wygląda na to że jakby nawierconych tak aby były uniwersalne, ale nikt sie nie orientuje a ze zdjęcia to też tak niewiele wynika. W muzycznym powiedzieli ze przdstawicielem Gibraltara na Polskę jest firma Zibi która jest głównie dystrybutorem zegarków i oni też raczej mi nie pomogą w tej kwestii
Jakby ktoś chciał zerknąć to jest to w katalogu Gibraltara na stronie 33-ej.
http://www.gibraltarhardw...ar10/index.html
_________________ "Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
To, że Zibi jest dystrybutorem także zegarków nie ma tutaj nic do rzeczy. Kwestią jest, czy ktoś sprawdzał czy to pasuje do danego mocowania lub ma dokładne wymiary danego sprzętu. Nie chcę Ci doradzać, że będzie pasować na 100%, jeżeli może się okazać, że nie będzie... Niby jest uniwersalny ale najszybciej dowiesz się ryzykując poprzez kupienie tego sprzętu.