Wysłany: Sro 25 Maj, 2011 zawieszenie Pearla a bębny innych firm
Heya ludziska
Wybaczcie banalny być może temat. Noszę się z zamiarem powieszenia stojącego floora, więc krótka piłka - czy Optimount jest na tyle uniwersalny że dam radę na nim powiesić bęben od Premiera Cabria? Dokładny model to Cabria Exclusive, model już zdaje się nieprodukowany od paru latek. Nie mam niestety od kogo pożyczyć żeby przetestować a szkoda mi wydawać kasę w ciemno.
Jeżeli florek to 14-ka musi być strojony na 8 śrub, wtedy nie będzie problemu. Jeżeli to 16-ka to jest strojony na 8 śrub i wtedy też nie ma problemu. Tyle w temacie.
_________________ Trzeba ćwiczyć bardzo, bardzo dużo..... nigdy tego nie robiłem..... bardzo tego żałuję.
z racji 195 cm wzrostu siedzę wysoko i uzywajac nóżek ciężko mi wygodnie ustawić floora, do tego zestaw wisi na ramie, im mniej rzeczy stoi o własnych siłach tym lepiej
z racji 195 cm wzrostu siedzę wysoko i uzywajac nóżek ciężko mi wygodnie ustawić floora, do tego zestaw wisi na ramie, im mniej rzeczy stoi o własnych siłach tym lepiej
To zmienia postac rzeczy
_________________ Odery Privilege
Pearl FFS, Ludwig Supraphonic 79
Istanbul Agop & Mehmet
niczego dostępnego w polszy nie udało mi się doszukać dlatego myślałem o optimountach, bo są dostępne bez żadnych problemów a ich cena jest do zaakceptowania
podbijam raz jeszcze, bo niestety moje premierowskie zawieszenie ledwo zipi i lada tydzień rozpadnie się całkowicie.
kolejne głupie pytanie czy obręcze Pearla będą pasowały do bębnów Premiera jeśli oczywiście liczba śrub i średnica będą te same? mógłbym powiesić bębny na ISS po wymianie obręczy na pearlowskie 2,3mm i to też nie jest zła opcja.
podobno nie wszędzie pasuje i gdzieś zetknąłem się z opiniami, że do Cabrii są z optimountami problemy.
mierzyłem ostatnio szerokość tej gumy (znajomy bębniarz ma Mastersa z optimountami) i wychodzi na to, że powinno pasować.
może uda mi się za piwo zdemontować opti i przymierzyć do swoich bębnów na pewno napiszę co i jak
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.
tzachara
Wysłany: Sro 27 Lip, 2011
a zna ktoś patent odwrotny tj. żeby z wiszącego zrobić stojący? Bo firma rims coś takiego robi ale podobno( wiadomo jak to jest z tym podobno) bębny nie brzmią tak dobrze.
Chcę kupić front ramy na tomy 10 12 crash splash i ride bo to mas sens, ale bok ramy tylko na 14 16 to przesada.
_________________ Pearl Reference
Purple Craze
Bębniarek
tzachara napisał/a
a zna ktoś patent odwrotny tj. żeby z wiszącego zrobić stojący? Bo firma rims coś takiego robi ale podobno( wiadomo jak to jest z tym podobno) bębny nie brzmią tak dobrze.
.
Skąd masz takie informacje ? bo właśnie chcę kupić na dwie 14" ten system.
Ostatnio zmieniony przez Bębniarek Sro 27 Lip, 2011, w całości zmieniany 1 raz
tzachara
od Pana z bertranda. Oto fragment maila:
"Stalowa obręcz łapie bęben w czterech punktach, za śruby naciągowe, dolnej membrany.
Z wysokością ustawienia także, nie będzie problemu, ponieważ mam dostęp do przedłużonych nóg o długości 63 cm.
Koszt za ww. komplet do jednego bębna to 300 zł.
Nie będę ukrywał jednak, że opinie nt tego systemu, są podzielone.
Ostatnio jeden z profesjonalnych perkusistów, stwierdził że bęben zawieszony w ten sposób "nie ma dołu", i założyliśmy tradycyjne, dziurawiące korpus uchwyty do nóg ft."